header-bg-5.jpg
afbeelding3.png

Al vroeg voordat december in zicht is worden onze oliebollen al volop getest en geproefd. De kwaliteit van onze oliebollen wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Want elk jaar is het een uitdaging om onze oliebol nog lekkerder te maken! Dit jaar zijn wij niet alleen getest door het Algemeen Dagblad met de AD Oliebollen test ook het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen keurden onze oliebollen.

Er zijn verschillende keurmeesters en keurmomenten gepasseerd.  Er wordt streng beoordeeld. Naast de keurmeesters worden ook onze klanten nauw betrokken bij de keuring van onze oliebollen.

Super om jullie te kunnen vertellen dat onze oliebollen inspanning is beloond!! De oliebollen zijn namelijk bekroond met vier negens en drie achten, dit is goed voor het predicaat 'Bekroond met Goud'! Jullie kunnen wel raden hoe blij wij hier mee zijn! 

THE MAKING OF
Hoe doen ze dat nou, die gouden oliebol maken? Al vroeg in het jaar zijn wij bezig met het verfijnen van het recept en werkwijzen. De bedoeling is natuurlijk om de lekkerste oliebol te maken en daar moet voor getraind worden! In het recept en de bereiding van onze oliebollen zitten diverse componenten die perfect op elkaar moeten aansluiten. Neem bijvoorbeeld de temperatuur die moet in en met alles perfect zijn; van het beslag, de rozijnen en krenten, de bloem, de appeltjes, het gist, de olie, het water, de omgeving, het materiaal, de werking van de machines en zo kunnen we nog wel even door gaan. Er kwam zelfs een speciaal oliebollen evenement aan te pas, de ‘Oliebollen experience 2015’ bij het Nederlands Bakkerij Centrum in september. Hier is iedereen aanwezig die ook maar iets met oliebollen te maken heeft. Hier hebben wij veel geleerd over de perfecte oliebol en hoe dit toe te passen in ons eigen recept. 

AD Oliebollentest
Dit jaar doen wij ook mee met de AD Oliebollentest, spannend! Het commentaar en de keuring van het testpanel liegen er namelijk niet om. Maandag 28 december a.s. staat de AD Oliebollentest in de krant en wordt de test bekend gemaakt. Of we er dan bij zitten en op welke hoogte in de lijst we gaan eindigen? We wachten in spanning af. Maar we gaan er helemaal voor!

We zijn er in ieder geval super trots op dat we 'Gouden' Oliebollen hebben!

 

Bakker Berg Ballen rollend de deur uit!

Zo’n 300 ballen hebben door de spaarkaart een nieuwe eigenaar gekregen! Dat nieuwe Nederlands elftal gaat zo te zien helemaal goedkomen, dus dat EK gaan wij zeker weten halen. Nog steeds kan er gespaard worden voor de échte wedstrijdbal!  

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-icontwitter-iconlinkedin-iconyoutube-icon