header-bg-3.jpg
afbeelding5.png


Onze nieuwste specialiteit! Bent u al bekend met onze unieke desembroden? Heerlijk voor bij de feestdagen 4 soorten unieke desembroden; SourWit, ZuiderZoet, MultiGraan en GrilledGreen.

De laatste jaren is desembrood erg populair geworden en ook wij willen onze 4 unieke soorten desembroden bij u introduceren.  Elk soort heeft zijn eigen karakter. Met hun robuuste uiterlijk, krokante korst, stevige bite en eigenzinnige, volle smaak zijn onze 4 unieke desembroden onze nieuwste specialiteit en een echte aanrader! En alle 4 onze desembroden zijn lactose en e-nummer vrij. Wilt u nog meer weten over deze unieke desembroden? Want wat is desembrood nou eigenlijk en hoe gezond is het? Lees snel verder!

Wat is desembrood?
Bij het maken van desembrood voegen bakkers geen gist toe, maar een moederdeeg. Dat is een papje van meel of bloem met water dat de bakker uren, soms dagen, laat rijzen. In dat desempapje doen de melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten vanzelf hun werk. Spontane fermentatie met een mooi woord. Door het deeg steeds te vullen met bloem en water, komt de bakker tot de ideale verhouding voor het bakken van desembrood. Anders dan bij het toevoegen van gist vraagt natuurlijke fermentatie om veel tijd en aandacht. Door het deeg korter of langer te laten rusten en rijzen, door te spelen met de temperatuur en de verhoudingen van meel en water, kan de bakker elk desembrood een eigen karakter geven. Met een heel eigen smaak, want door de spontane fermentatie ontstaan allerlei aroma's die het desembrood zo smakelijk maken.

Is desembrood gezonder dan gewoon brood?
Juist die grote verschillen tussen desembroden maken het lastig om wetenschappelijk hard te maken dat het gezonder is. Een uitgebreide studie om die pluspunten te bevestigen gaat binnenkort van start. Vergelijken we puur de voedingswaarde van desembrood met soortgelijk brood waaraan gist is toegevoegd, dan zijn er nauwelijks verschillen: ze leveren ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Desembrood is dus in ieder geval even gezond als ander brood en geeft je evenveel vezels, vitaminen en mineralen. Het blijft bepalend of je kiest voor wit, bruin of volkoren. De volkorenbroden hebben namelijk de meeste gezonde voedingsstoffen.

Liefhebbers van desembrood lijken het vooral te eten omdat het karakter heeft: het robuuste uiterlijk, de krokante korst, de stevige bite en de eigenzinnige, volle smaak. Zie hieronder onze 4 unieke desembrood specialiteiten; SourWit, ZuiderZoet, MultiGraan en GrilledGreen.

SourWit Desem Wit met een heerlijk zuurdesem smaak afkomstig ui San Francisco.

ZuiderZoet Desem Volkoren met een vulling van dadels, hazelnootjes en rozijnen.

MultiGraan Desem met 5 granen die voorgeweekt zijn in een vloeibare roggedesem.

GrilledGreen Desem met gegrilde groenten, onweerstaanbare kruiden en oude kaas.

 

Bergen Voordeel Weken 2018

Ze zijn van start gegaan, de BERGEN VOORDEEL weken!!!!! Met verschillende ambachtelijke producten erg scherp geprijsd.

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-icontwitter-iconlinkedin-iconyoutube-icon