header-bg-5.jpg
afbeelding6.png

Tegenwoordig krijgen we steeds vaker de vraag of er suiker in ons brood zit. Wij leggen het u graag even uit!

Vaak worden suikers en koolhydraten door elkaar gehaald maar het zijn toch echt twee verschillende soorten bouwstoffen. Er zitten namelijk wel koolhydraten in brood die elk mens hard nodig heeft om de dag door te komen, máár bekent het dan ook dat er veel suikers in brood zitten? Nee dat is niet het geval, het meeste brood bevat per boterham ongeveer 0,7-1 gram suiker. Deze suikers zitten van nature in het meel van het graan. Al met al bevat brood dus heel weinig suiker!

Daarnaast wordt er nog vaak gezegd dat koolhydraten dik maken en ongezond zijn. Dit is onjuist! Koolhydraten zijn een belangrijke bron in het brood en onze energie halen we dan ook onder andere uit deze koolhydraten. Dit is belangrijk want we hebben elke dag energie nodig om ons lichaam aan het werk te zetten. Kortom ook koolhydraten moeten we eten om ons lichaam aan het werk te zetten.

TIP; ontbijt =belangrijk!

Begin daarom de dag met 1 a 2 stevige boterhammen. Hierin zitten alle voedingsstoffen die nodig zijn om de dag goed door te komen!

Sinterklaas, Gaat u dit jaar ook voor goud?

Tijdens de feestdagen bent u bij Bakkerij van den Berg natuurlijk aan het juiste adres! Heerlijke Sinterklaas lekkernijen: van luxe chocolade letters tot en met het unieke Westlandse groentekistje met marsepein. Maar natuurlijk gaan ook dit jaar de traditonele pepernoten, boterletters en kruidnoten niet stilletjes ons huisje voorbij.

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-icontwitter-iconlinkedin-iconyoutube-icon