header-bg-3.jpg
afbeelding1.png
Allergieën en dieet

Heeft u last van een voedingsallergie, voedingsintolerantie, volgt u een dieet of bent u diabetici? Bakkerij van den Berg heeft diverse producten, zoals Speltbrood, Spelteierkoeken en WestlandsKracht, welke u dan het beste kunt eten*.

Stel uw vragen aan onze bakkers

Heeft u vragen over bijvoorbeeld allergieën of intolerantie? Stel ze aan onze bakkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij weten alles over onze lekkernijen en kunnen uw vragen beantwoorden.

* Laat u altijd informeren door de dames in de winkels of onze bakkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Vraag natuurlijk ook altijd uw huisarts om advies.)

Allergie of intolerantie?

Een opgeblazen gevoel, lichte jeuk of zelfs een gezwollen gezicht. Het kunnen allemaal reacties van het lichaam zijn op het eten of aanraken van bepaald voedsel. Voedselovergevoeligheid is hier een overkoepelende term voor. Het begrip wordt verdeeld in een allergische en een niet allergische voedselovergevoeligheid. Een niet allergische voedselovergevoeligheid wordt vaak voedselintolerantie genoemd.

VOEDSELALLERGIE

Mensen met een voedselallergie reageren altijd op (sporen van) een bepaald ingrediënt/sporen van het betreffende product. Het afweersysteem herkent deze stof niet en maakt antistoffen aan. Voorbeelden van een voedselallergie zijn notenallergie, pinda-allergie, soja-allergie en melkallergie. Mensen met zo'n allergie kunnen zeer acuut en heftig reageren op sporen – zelfs op het kleinste spoortje - hiervan.

VOEDSELINTOLERANTIE

Bij een voedselintolerantie is het afweersysteem niet rechtstreeks betrokken. De overgevoeligheidsreacties ontstaan op een andere manier. Een voorbeeld van voedselintolerantie is een tarwe-intolerantie, waarbij degene die hier last van heeft, tarwe niet goed verteert. Hierbij ontstaan meestal maag- en/of darmklachten. Mensen met een voedselintolerantie hebben meestal minder hevige of acute klachten dan mensen met een voedselallergie. 

E-nummer vrij

Bakkerij van den Berg heeft verschillende producten in het assortiment, welke E-nummer vrij zijn. Een voorbeeld hiervan zijn alle broden uit ons 'WestlandsKracht' assortiment. Naast dat ze E-nummer vrij zijn, bevatten deze broden geen koemelk, lactose, soja en kippeneiwit. Kijk hier voor een overzicht van de 'WestlandsKracht' broden. Vraag onze dames in de winkels naar meer E-nummer vrije producten.

Koemelk- en lactose vrij

De heerlijke broden van bijvoorbeeld WestlandsKracht of het Speltbrood 'PUUR' zijn koemelk én lactose vrij. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment met koemelk- en lactose vrije broden.

Tarwe vrij

Heeft u last van een tarwe allergie of intolerantie? Bij een tarwe allergie raden wij aan om eerst overleg te hebben met uw dietiste of huisarts. Bij een tarwe intolerantie kunt u vaak wel Speltproducten eten. Let op: Spelt is familie van de Tarwe. Laat u goed informeren door de dames in de winkels of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Soja vrij

Bakkerij van den Berg heeft ambachtelijke broden, die soja vrij zijn. Wat dacht u van onder andere de varianten 'Zuiver', 'Veiling', 'Breedkapper', 'Hectare' en 'Doordraaier' van het broodmerk Westlands Kracht of de meergranen varianten 'Vikorn', 'Hollands Grof' en 'Bosbrood'.

Pinda en/of noten vrij

Bijna alle broden van Bakkerij van den Berg zijn pinda- en nootvrij. De producten worden wel gemaakt in een bakkerij waar pinda's en noten worden verwerkt. Vraag de dames in de winkels welk brood het meest voor u geschikt is.

Glutenvrij

Alleen mensen met een glutenovergevoeligheid kunnen graanproducten met gluten beter mijden. Zij kunnen last krijgen van darmklachten of allergische reacties. Voor hen is glutenvrij brood verkrijgbaar, zoals:

  • Bruin brood
  • Wit brood

Vraag ernaar bij onze winkeldames.

Dieet

Volgt u een dieet? Dan is het fijn als het brood wat u eet in uw dieet past. Wij hebben bijvoorbeeld Artipan brood. Dit is een koolhydraat-arm brood. Ook onze Westlands Kracht soort 'Zuiver' past in veel dieeten. Wilt u advies? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bakkerswinkel Den Hoorn officieel geopend!

Bakkerswinkel Den Hoorn offcieel geopend!

Woensdag 13 september was het dan zover de nieuwe winkel werd feestelijk geopend door opa & kleinzoon vd Berg! Waar een dag later we dan ook echt van start gingen en wat een leuke en enthousiaste reactie hebben we mogen ontvangen! Waarvoor dank! We hebben een fantastisch openingsweekend gehad. Kortom het was een warm welkom in Den Hoorn!

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon