header-bg-5.jpg
afbeelding8.png

Veel gestelde vragen

Nee, zeker niet! Brood helpt u juist met een gezond gewicht. Vooral brood met veel vezels geeft u een gevuld en verzadigd gevoel, waardoor u minder behoefte heeft aan snacks en snoep. Let wel op te zoet en te vet broodbeleg. Brood is onderdeel van de gezonde Schijf van Vijf.

Ja, brood is gezond. Het is een bron van vezels, B-vitamines en mineralen. Vooral brood dat van de hele graankorrel is gemaakt: volkorenbrood van tarwe of andere granen en vezelrijk meergranenbrood.

 

Spelt is een oergraan uit de Middeleeuwen met een uniek karakter. Het graansoort is een kruising tussen de granen Emmer en Eenkoorn en heeft een hoge voedingswaarde en bevat eiwitten, vezels en langzame koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen voor een langer verzadigd gevoel, waardoor u minder snel trek krijgt.

Door de vaste huls om de Speltkorrel worden alle vitamines en mineralen beschermd tegen invloed van buitenaf. Hierdoor behoudt de Speltkorrel alle goede voedingsstoffen. Spelt wordt daarom ook wel een oergraan genoemd. Speltproducten zijn makkelijker verteerbaar dan andere graanproducten. Mensen met een tarwe allergie of darmklachten hebben minder last van verschijnselen als zij Speltproducten eten. Veel mensen denken dat spelt niks te maken heeft met tarwe, maar spelt is een tarweras. Hier is veel onduidelijkheid over. Spelt is een nichtje of neefje van tarwe!

Herkomst

Het graansoort Spelt stamt uit het bronzen tijdperk – 800 jaar voor Christus - en werd gezien als een gezond voedingsmiddel. In de Middeleeuwen werd Spelt in grote delen van Zwitserland, Tirol en Franken verbouwd. Door de lage opbrengst van Spelt in de 20e eeuw werd er meer tarwe geoogst en stap voor stap verdween Spelt als graansoort.

In 2000 is Spelt opnieuw geïntroduceerd en met succes. Inmiddels hebben wij veel Speltproducten aan ons assortiment toegevoegd. 

Als Speltbrood gemaakt is van de gehele vermalen Speltkorrel – wat bij Bakkerij van den Berg zo is - is het net zo gezond als volkorenbrood gemaakt van tarwe. Juist in die hele graankorrel zitten namelijk veel vezels, vitamines, ijzer en mineralen. Speltbrood is niet glutenvrij. Spelt is een tarwe ras en daardoor familie van tarwe.

Nee, koolhydraten leveren de energie die uw hersenen en spieren nodig hebben. Juist producten met veel vezels, zoals volkorenbrood, zijn gezonde bronnen van koolhydraten.
Volgens zowel het Voedingscentrum, veel voedingswetenschappers en de Nederlandse Gezondheidsraad is brood belangrijke basisvoeding uit de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum adviseert elke dag zes à zeven sneetjes brood te eten. Het liefst volkorenbrood.

Nee, de tarwe die wordt gebruikt in ons brood is niet genetisch gemodificeerd. Wel wordt door natuurlijke kruising van de tarwerassen voorkomen dat er ziektes in de tarweplanten terechtkomen.

Vooral broodsoorten met veel vezels, zoals volkoren en brood met zaden en pitten zorgen voor een evenwichtige energie-opname en dus een geleidelijk verloop van de bloedsuikerspiegel.

Op de pagina 'Allergieën en dieet' zijn alle producten te vinden, welke u – als u een dieet volgt – kunt eten. Bekijk hier de pagina.

Op de pagina 'Allergieën en dieet' zijn alle producten te vinden, welke u met een allergie kunt eten. Bekijk hier de pagina.

Bakkerij van den Berg heeft een eigen broodmerk: Westlands Kracht. Dit is een stevig brood met een krachtige smaak. Er zijn inmiddels acht verschillende soorten Westlands Kracht brood. Lees hier meer over Westlands Kracht.

We proberen continu uniek te blijven door speciale producten te ontwikkelen. Onze unieke producten zijn onder andere: WestlandsKracht brood, Ouwe Taart lepelgebakjes, kwarkbollen, saucijzenbroodjes, Speltproducten en 'Cake van de week'. Lees hier meer informatie over de specialiteiten van de bakker.

Gebruik onderstaande tips voor het ontdooien van brood:

 • Heel brood: in zijn geheel in verpakking minimaal drie uur laten ontdooien op kamertemperatuur
 • Sneetjes brood: uit verpakking halen en op een bord op kamertemperatuur laten ontdooien
 • Brood niet ontdooien in broodrooster. Hierdoor droogt het brood uit
 • Bij het ontdooien van brood in de magnetron kunt u het beste kiezen voor een laag vermogen en maximaal 10 seconden ontdooien. Brood ontdooien met behulp van de magnetron wordt zeker niet aangeraden. Dit ook in verband met uitdrogen van het brood

Brood blijft altijd het lekkerste als u het niet invriest. Wilt u toch brood invriezen? Dan kunt u onderstaand het beste hanteren:

 • Verpak het brood in een plastic verpakking en zorg dat deze goed is afgesloten door middel van een clip of knoop
 • Zorg dat er voldoende ruimte in de vriezer is voor het brood. Op deze manier beschadigt u het brood of de verpakking niet en blijft het brood in zijn originele vorm
 • Heeft u het brood in de vriezer gelegd? Dan kunt u het beste de vriezer circa 6 uur gesloten houden. Het bevriezingseffect: hoe sneller u invriest, hoe beter het is voor de kwaliteit van het brood
 • Brood invriezen naast andere producten, zoals vis en vlees kan een nadelig smaakeffect op het brood hebben

 

Na aankoop kunt u het brood het beste bewaren in een gesloten zak. Bewaar brood altijd buiten de koelkast.
Over het algemeen is grootbrood drie dagen houdbaar, mits goed verpakt. Na deze drie dagen neemt de smaak en versheid van het brood af. De voedingswaarde wordt niet minder naarmate het brood ouder wordt.

Brood eten op de dag dat u het heeft gekocht, blijft het lekkerste.

Bakkerij van den Berg is gevestigd in Maasdijk, Maassluis, Maasland, De Lier, Naaldwijk, Poeldijk, Monster, 's-Gravenzande en Hoek van Holland.

Bekijk hier de algemene contactgegevens. Onder het menu item 'Winkels en contact' vindt u alle adressen en openingstijden van de winkels.

Ja, dit kan hier. U kunt bijvoorbeeld een marsepein- of slagroomtaart kiezen, een zelfgemaakte foto of het logo van het bedrijf op uw taart laten plaatsen. U heeft keuze uit verscihllende soorten taarten. Bij Bakkerij vd Berg is alles mogelijk! Onderstaande optie zijn mogelijk:

 • 12 personen*, 20x20 cm                       
 • 16 personen*, 23,5x23,5 cm                    
 • 20 personen*, 23,5x27,5 cm                      
 • 24 personen*, 27,5x26 cm                     
 • 28 personen*, 30x30 cm                    
 • 35 personen*, 33x33 cm

*Opslag foto of logo € 6,85

Voor meer informatie klik hier!

Wij leveren ook aan bedrijven en (zorg)instellingen in de regio en bieden samenwerkende partijen 100% betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Goede werkverhoudingen en duidelijke afspraken dragen daar aan bij. Naast de zorginstellingen, werken we ook samen met brasseries en cafetaria.

Wilt u uw bedrijf of (zorg)instelling bevoorraden met onze producten of in uw lunchroom gebruik maken van ons Westlands Kracht brood? Neem dan contact met ons op via 0174-521443 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wilt u een grote hoeveelheid gebak of andere lekkernijen bestellen voor bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft? Bij Bakkerij van den Berg kunt u alles bestellen wat u maar wilt! Brood en banket spelen daar natuurlijk een hele grote rol in.

Om een bestelling te doen kunt u bellen naar 0174-521443 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Allereerst onze excuses voor het ongemak. Wij doen er alles aan om de kwaliteit van onze producten te waarborgen.

Voor een klacht kunt u terecht in de winkel waar u het product heeft gekocht of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u graag.

Bakkerswinkel Den Hoorn officieel geopend!

Bakkerswinkel Den Hoorn offcieel geopend!

Woensdag 13 september was het dan zover de nieuwe winkel werd feestelijk geopend door opa & kleinzoon vd Berg! Waar een dag later we dan ook echt van start gingen en wat een leuke en enthousiaste reactie hebben we mogen ontvangen! Waarvoor dank! We hebben een fantastisch openingsweekend gehad. Kortom het was een warm welkom in Den Hoorn!

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon