header-bg-5.jpg
afbeelding3.png
Maatschappelijk ondernemen

Iets terug doen voor de samenleving waarin wij werkzaam zijn, doen wij graag. Zo zijn wij onder andere hoofdsponsor van Team Westland en is onze cacao UTZ Certified en zijn wij een erkend leerbedrijf.

Hoofdsponsor Team Westland

Bakkerij van den Berg is hoofdsponsor van Team Westland: een groep gemotiveerde Westlanders die 8 jaar de Alpe 'd Huzes per racefiets heeft beklimmen om te strijden tegen kanker. Sinds 2016 hebben zij voor een andere weg gekozen: het beklimmen van de Tourmalet. Als hoofdsponsor doneren wij geld en zetten onze producten tot hun beschikking voor het ontbijt of de lekkere trek, zodat ze met de juiste voedingstoffen de klim kunnen maken.

Het doel van Team Westland blijft om geld in te zamelen voor regionale instellingen en stichtingen. Eén ding staan in ieder geval vast: Team Westland blijft zich inzetten voor de strijd tegen kanker. Zij kiezen ervoor om vanaf 2016 Westlandse kanker-gerelateerde doelen te ondersteunen in plaats van landelijke doelen.

Neem eens een kijkje op de website van Team Westland: www.teamwestland.nl.

Sponsoring

Bakkerij van den Berg sponsort diverse sportverenigingen in en rondom het Westland. Bijna iedere kern heeft wel één of twee verenigingen waar Bakkerij van den Berg financiële ondersteuning geeft. Ook regionale evenementen steunen wij graag door heerlijke broodjes voor ontbijtjes of de lekkere trek gratis aan te bieden. We vinden het ook belangrijk om stichtingen bij te staan of kerken te helpen door geld op te halen met onze producten tijdens een bazar of veilingen.

UTZ Certified

Onze chocolade heeft het keurmerk 'UTZ'. Dit internationale keurmerk houdt in dat de cacao van de chocolade op een duurzame en verantwoorde manier wordt verbouwd. Het keurmerk staat op chocolade, koffie en thee die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zo gebruiken zij bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen hun werknemers goede werkomstandigheden.

Boeren die meedoen, leren te werken met landbouwtechnieken die mens en milieu sparen. Zij ontvangen hierdoor vaak een betere prijs voor hun producten.

Meer weten over het 'UTZ' keurmerk? Kijk dan op deze website.

Stichting Hoop voor Albanië

Ruim 25 jaar geleden heeft Pleun van den Berg - één van de eigenaren van Bakkerij van den Berg – de stichting Hoop voor Albanië opgericht. Het doel van deze stichting is het bevorderen van het materiële en geestelijke welzijn van het Albanese volk en het verbeteren van hun levensomstandigheden. Hoop voor Albanië werkt vanuit een Christelijke levensvisie, maar maakt geen onderscheid tussen ras of geloof. Hoop voor Albanië verzendt kleding, huisraad, schoolmateriaal, medisch materiaal, voedsel en christelijke literatuur. De stichting werkt in Albanië samen met lokale hulpverleners en kerken, die heel goed aan kunnen geven waar hulp hard nodig is. Vaak distribueren zij zelf de materialen weer verder naar die plekken waar de nood het hoogst is.

De stichting Hoop voor Albanië wil:

  • Gelijkwaardige kansen creëren voor de allerarmsten en gehandicapten in Albanië en hen te helpen een menswaardig bestaan op te bouwen zodat ze zelfstandig een plaats kunnen hebben in de maatschappij. De Albanese regering speelt hierbij een belangrijke rol als vormgever van het maatschappelijk klimaat
  • Het bevorderen van de acceptatie van de kansarme, gehandicapte mens binnen de samenleving. Dit uit zich in een positieve respectvolle behandeling van deze doelgroep
  • Ondersteuning bieden aan weduwen en wezen in Albanië. In Albanië leeft een grote groep één ouder gezinnen, vaak slachtoffer van de bloed- en eerwraak
  • Ondersteuning bieden aan zorgprojecten voor ouderen en demente ouderen
  • Ondersteuning bieden aan lokale initiatieven vanuit de Albanese bevolking, die er op gericht zijn de levensomstandigheden van de allerarmsten te verbeteren
  • Zorg dragen voor schoolboeken voor kinderen die naar school gaan. Wanneer kinderen in Albanië geen boeken hebben, kunnen zij niet deelnemen aan de lessen. Schoolboeken zijn dus van levensbelang.

Bekijk hier de website van de stichting. 

Leerbedrijf

Alleen in een écht bedrijf leren jongeren het vak kennen. Als leerbedrijf bieden wij mbo-studenten de mogelijkheid kennis te maken met de praktijk en ze te leren wat er van hen wordt verwacht als zij voor een werkgever werken.

Onze praktijkopleider zorgt voor de begeleiding van leerlingen gedurende enkele weken en maanden en brengt de leerlingen vakkennis bij. Na deze tijd hebben leerlingen veel geleerd in onze bakkerij en kunnen zij hun opleiding vervolgen mét praktijkervaring, zodat zij in de toekomst een goede basis vormen voor de bakkersbranche.

VACATURE: Zaterdag medewerker
Vacature zaterdag medewerker

 

 

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon