header-bg.jpg
afbeelding5.png
Ontbijtkoek

De ontbijtkoek is officieel, wat je niet zou verwachten, een koeksoort!

Andere namen voor de ontbijtkoek zijn ook wel zoete koek, peperkoek, lekkerkoek, honingkoek, oudewijvenkoek (hier is anijs aan toegevoegd) of kruidkoek. Heel wat soorten namen vindt u niet? Het is in ieder geval erg lekker als tussendoortje of bij het ontbijt…

Onze handgemaakte ambachtelijke ontbijtkoek staat bekend om zijn héérlijke smaak en lichtverteerbaarheid! Wij zijn vol enthousiasme bezig om naast onze neutrale en kandij ontbijtkoek ook andere smaken te bakken en testen! Denk aan ontbijtkoek met cranberries, stukjes pure chocolade, gember, kaneel, appel en ontbijtkoek met allerlei verschillende noten en/of rozijntjes.
U ziet het; we hebben een heerlijk vak! Voordat wij het goed genoeg vinden worden alle smaken goed geproefd en gekeurd.

Ontbijtkoek, verantwoord en lekker

Ontbijtkoek geeft u snel meer energie. Daarom is de ontbijtkoek onder andere goed geschikt voor onze sportievelingen, afvallers en een prima tussendoortje voor kinderen. De ultieme keuze om weer even uw maag te vullen en er weer lekker tegenaan te kunnen.
Gemiddeld weegt een ontbijtkoek 625 gram. In 100 gram ontbijtkoek zit ongeveer 2 gram vet, vergeleken met een ander lekker tussendoortje is onze ontbijtkoek zeker verantwoord en toch een feestje!
Het voordeel van ontbijtkoek is dat deze meer goede voedingsstoffen bevat dan een gemiddelde koek. Zo bevat het bijvoorbeeld meer voedingsvezels, wat maakt dat je langer verzadigd bent na het eten van een stuk ontbijtkoek, dan na een plakje cake. Als je een plakje ontbijtkoek vergelijkt met bijvoorbeeld een stroopwafel of een gevulde koek, dan is een plakje ontbijtkoek een gezondere keuze.

Onze ontbijtkoeken worden gemaakt van onder andere: roggebloem, water, specerijen, tarwemout, kruiden en specerijen (kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, koriander, piment en foelie). Met al deze ingrediënten en niet te vergeten de liefde en passie van onze bakkers, krijgt de ontbijtkoek dé perfecte smaak!

In 2011 werden er in Nederland maar liefst 100 miljoen ontbijtkoeken verkocht, dat zijn er dus gemiddeld 6 per persoon. De populariteit van ontbijtkoek lijkt, anno 2016, nog ieder jaar toe te nemen. Best een populaire koek dus!

Bakkerswinkel Den Hoorn officieel geopend!

Bakkerswinkel Den Hoorn offcieel geopend!

Woensdag 13 september was het dan zover de nieuwe winkel werd feestelijk geopend door opa & kleinzoon vd Berg! Waar een dag later we dan ook echt van start gingen en wat een leuke en enthousiaste reactie hebben we mogen ontvangen! Waarvoor dank! We hebben een fantastisch openingsweekend gehad. Kortom het was een warm welkom in Den Hoorn!

Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Volg ons:

fb-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon