Spelt is een oergraan uit de Middeleeuwen met een uniek karakter. Het graansoort heeft een hoge voedingswaarde en bevat eiwitten, vezels en langzame koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen voor een langer verzadigd gevoel, waardoor u minder snel trek krijgt. Dit brood heeft een nootachtige smaak.
Door de vaste huls om de Speltkorrel worden alle vitamines en mineralen beschermd tegen invloed van buitenaf. Hierdoor behoudt de Speltkorrel alle goede voedingsstoffen. Spelt wordt daarom ook wel een oergraan genoemd. Speltproducten zijn makkelijker verteerbaar dan andere graanproducten. Mensen met een tarwe intolerantie of darmklachten hebben vaak minder last van verschijnselen als zij Speltproducten eten.
Dit zijn onze Speltproducten:
- Spelt Molenaar brood
- Westlands Spelt brood
- Speltkoren brood
- Spelt desem brood
- Spelt PUUR brood
- Zachte Spelt bollen
- Spelt eierkoeken